Fundació Huguet

ACTIVITATS

 

dissabte, 7 de febrer de 2015

"SOCARRAT MAJOR" A JOAN FRANCESC MIRA

El prestigiós premi Socarrat Major de l’any 2015 ha estat atorgat a l’intel·lectual i activista valencià Joan Francesc Mira i Casterà. El lliurament del guardó tindrà lloc en un acte que s’iniciarà amb el sopar presidit pel guardonat i a continuació seguirà una vetllada molt completa, plena d’actuacions i paraules dedicades a l’homenatjat. Entre altres protagonistes, la nit comptarà amb la participació de l’escriptor Vicent Usó i algunes pàgines sorpresa, que ara preferim mantenir en suspens, però que els assistents podran descobrir al llarg de la nit. El programa finalitzarà amb la pàgina musical i els brindis posteriors que animen la tertúlia i agermanen les taules dels participants. La presentació de l’acte estarà a càrrec de la periodista Susanna Lliberós.

 

 

dimarts, 30 de setembre de 2014

Germà Colón i Ricardo Garcia, fills predilectes de Castelló

Germà Colón i Ricardo Garcia! Gràcies per fer de Castelló una ciutat més culta i arrelada als seus orígens i el seu futur; i més justa ajudant a qui menys té.


Enlace relacionado: http://www.vilaweb.cat/noticia/4196911/20140610/filoleg-germa-colom-pare-ricardo-seran-fills-predilecte-adoptiu-ciutat.html

 

 

dilluns, 9 de juny de 2014

Conferència : Els perills químics de la Dieta

Conferència dilluns 09/06/2014; 19.30, llotja del Cànem, Carrer Cavallers, 1
Ateneu de Natura

La dieta és una de les principals vies d'exposició de la població a contaminants i residus. La presència en els aliments de metalls pesants, residus de plaguicides, residus de medicaments veterinaris, micotoxines, dioxines i altres contaminants ambientals , contaminants industrials o contaminants lligats als processos d'elaboració, poden suposar un risc per a la salut que requereix no només d'un control sobre el compliment dels nivells màxims que poden estar presents en els diferents, sinó d'una permanent avaluació de l'exposició i el risc que pot suposar aquesta contaminació. L'avaluació del risc per als humans derivat de la presència de contaminants i residus en els aliments constitueix, per tant, una activitat científica d'especial transcendència social que està impulsada per organismes internacionals com l'Organització Mundial de la Salut (OMS) o l'Autoritat Europea de Seguretat alimentària (EFSA). Per a una adequada avaluació de l'exposició cal conèixer el contingut dels diferents contaminants en els principals grups d'aliments que conformen la dieta. Així mateix és imprescindible tenir un coneixement precís de les pautes dietètiques de la població , és a dir conèixer les quantitats de cada aliment consumides diàriament. La combinació d'aquestes dues dades ens permet estimar l'exposició de diferents grups de població (xiquets, adults, vegetarians, ...) als contaminants i residus. Mitjançant la comparació d'aquesta exposició amb valors de referència toxicològics com la ingesta diària tolerable (IDT), o altres valors guia derivats d'estudis toxicològics, és possible realitzar una estimació del risc derivat d'aquesta exposició. Entre les diferents metodologies que és possible utilitzar per a l'avaluació de l'exposició i del risc, els Estudis de Dieta Total (EDT ) s'han consolidat internacionalment com una de les eines més adequades per dur a terme els estudis d'avaluació del risc de contaminants químics.

Conferenciant: Dr Vicent Yusa.
Cap de Secció de Laboratoris de Salut Pública. Conselleria de Sanitat.
Professor Associat del Departament de Química Analítica . Universitat de València.

 

 

dissabte, 7 de juny de 2014

Premi Gaetà Huguet 2013 a L'Alqueria Blanca


Dissabte 7 de juny de 2014, va tenir lloc, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Castelló
de la Plana, l'acte de lliurament del Premi Gaetà Huguet 2013 als
treballadors i treballadores de L'Alqueria Blanca.
La Fundació Huguet ha instituït aquest premi amb la finalitat
de ressaltar i remunerar una obra que, a judici dels membres de la Fundació,
excel·lesca entre les produïdes durant l'any anterior a l'atorgament del guardó.
El format de les obres podrà ser audiovisual, literari, teatral, musical, etc.,
i la llengua vehicular ha de ser el valencià o qualsevol altra
de les modalitats de la llengua catalana.
Hi va fer la laudatio el membre del Patronat Josep Guia i va
respondre amb unes paraules l'actor Ferran Gadea. 

 


Enlace relacionado:  http://www.vilaweb.cat/noticia/4195609/20140603/fundacio-huguet-premia-programa-canal-9-lalqueria-blanca.html

 

 

diumenge, 2 de febrer de 2014

Aprovat el DNV

Dia històric. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha aprovat hui en Ple, després de dotze anys de treball i per una àmplia majoria dels membres, el Diccionari normatiu valencià (DNV), una obra llargament esperada, amb la qual es tanca un procés laboriós i necessàriament dilatat en el temps. La sessió ha finalitzar entre d’aplaudiments.

 

 

diumenge, 22 de desembre de 2013

“Les Normes de Castelló als cent anys de les Normes de l´Institut d´Estudis Catalans”

Amb motiu de la commemoració de les Normes de Castelló, tenim el plaer de convidar-los a l’acte de presentació del llibre “Les Normes de Castelló als cent anys de les Normes de l´Institut d´Estudis Catalans” per Vicent Pitarch, que es realitzarà a la Llibreria Argot de Castelló, el proper diumenge 22 de desembre a les 18:30h.

Aquest treball també es presentà a una conferència el passat dia 11 de desembre al IES Ribalta, dins del cicle que conmemora les Normes de Castelló.

 Enlace relacionado: http://castelloperlallengua.blogspot.com/2013/12/mes-de-40-persones-omplin-la-primera.html

 

 

divendres, 20 de setembre de 2013

'Ensenyar el valencià en temps difícils. Carles Salvador i Enric Matalí'

Interessant exposició que podeu vore a l'Institut dÉstudis Catalans fins el 9 d'octubre.

 

 

 

 

 

 


Enlace relacionado: http://www.iec.cat/activitats/noticiasencera.asp?id_noticies=929

 

 

dimarts, 9 d'octubre de 2012

Isabel Clara Simó i Escola Valenciana guardonats Valencians de l'any 2011 de la Fundacio Huguet

Un dels actes de la commemoració institucional del 9 d’octubre per part de l’Ajuntament de Castelló de la Plana  va  ser la concesió dels premis Valencià de l’any 2011 atorgats per la Fundació Huguet.

El premi individual va ser atorgat a Isabel Clara-Simó i el premi d’entitats a Escola Valenciana. La glossa de la premiada la va fer Manuel Rosas Artola i la glossa d’Escola Valenciana Vicent Pitarch, tots dos membres del patronat.

 

+ info:

http://blocs.iec.cat/castello/2012/10/10/la-fundacio-huguet-va-atorgar-ahir-premis-a-isabel-clara-simo-i-escola-valenciana/

 

http://blocs.iec.cat/castello/2012/10/10/la-fundacio-huguet-va-atorgar-ahir-premis-a-isabel-clara-simo-i-escola-valenciana/

 

 

dissabte, 2 de juny de 2012

Premis Gaetà Huguet 2012

El reportatge de VilaWeb i Televisió de Catalunya 'Una llengua que camina' i el cantant Pau Alabajos han rebut el premi anual a la millor iniciativa en favor de la llengua catalana, que atorga la Fundació Huguet.


Enlace relacionado: http://www.vilaweb.cat/noticia/4016719/20120602/lliurat-premi-gaeta-huguet-documental-llengua-camina-cantautor-pau-alabajos.html

 

 

dilluns, 2 d'abril de 2012

IN MEMORIAM MIQUEL PERIS I SEGARRA 25 ANIVERSARI


Enlace relacionado: http://iesmiquelperisisegarra.edu.gva.es/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=44%3Acalendari-dactes-programats&catid=16%3Ablog-de-lies-25-anys-miquel-peris&Itemid=36&limitstart=4

 

 

dimarts, 27 de desembre de 2011

Animació lectora

Proper dimecres, 28 de desembre a les18:00: 'SENIA', activitat d'animació lectora al E.P.L. Censal. ENTRADA LLIURE.

 

 

diumenge, 18 de desembre de 2011

Animació lectora

Proper dimecres, 21 de desembre a les 18.00: 'MON D'ANIMACIÓ', activitat d’animació lectora al E.P.L. M. Primer Molí. ENTRADA LLIURE. Vos esperem!

 

 

dissabte, 12 de novembre de 2011

Animació lectora

Proper dimecres, 14 de desembre a les 18.00: 'BON APETIT', activitat d’animació lectora al E.P.L. M. Azaña. ENTRADA LLIURE. Vos esperem!

 

 

dijous, 24 de novembre de 2011

Animació lectora

Açí vos deixem el cartell amb les nostres activitats d'animació lectora fins a final d'any.

 

 

Casa de la Cultura - C\Enmig, 128 - 2n pis - 12001-Castelló de la Plana | Telèfon: 964 23 75 18 | fundaciohuguet@gmail.com | www.fundaciohuguet.com